места

ДА! CAVA без cava

1
ДА! CAVA без cava

ДА! CAVA без cava

Cava (Кава) e каталунското пенливо вино. То печели все повече фенове в цяла Европа и навред по света, заплашвайки славата на Просекото от също отцепническата италианска област Венето, изпреварило по продажби шампанското.

В София се появи вино- и гастробар, кръстен Cava. Мястото е приятно, повече от десет години е бар и/или ресторант. Беше на Дани Графа, видна личност от софийската бохема на ръба на вековете, беше италиански винобар, после зетят на Нешка Робева го направи приятен български ресторант, на който се случихме клиенти в първия ден.

Сега също е доста уютно и културно. Тепърва ще се развива, тъй като работи съвсем от неотдавна. Като оценяваме нещо, което рядко се намира при софийските му конкуренти – хубава чаена посуда, все пак бихме се радвали скоро да се сервира и cava.