места
ДА! ДЖАНАМ СТЕК ХАУС ИЛИ КАК DRY AGED BEEF НАЙ-НАКРАЯ АКОСТИРА В СОФИЯ
Преди две години най-големият хит в добрите ресторанти на Европа и Щатите беше dry aged beef. Отлежалото в специални хладилници с хималайска сол фино телешко месо беше мания за чревоугодниците. Е, най-накрая е хит и в София, благодарение на тъй нашумялото напоследък заведение с интригуващото и нетипично име Джанъм стек хаус. С гордост е изложено в специална централно разположена витрина в заведението. Там отлежава 28 дни, докато стане супер тъмночервено и съвсем крехко. Другите меса са също видни, но в странично позиционирана витрина.
Въпреки че названието води към турски корени, ресторантът не е от калъпа на другите в тази ниша. Наследил интериора на отличен испански, то е напълно европейски по дух. И по месо. Единственото турско, освен някои фотоси по стените, е фактът, че не предлага свинско. Колкото и хитова да стана сланината напоследък в публичното пространство. Ние избрахме локум-телешкото – специалитета на готвача и не съжаляваме. Чобан салата също си я биваше, без да е нещо особено – в София сме хапвали и по-добри. Лавашът пък беше мини, а надуваемият хляб е сред любимите ни турски работи за хапване. Важна информация е, че на обяд е доста спокойно, но на вечеря обикновено трябва резервация, особено в края на седмицата.
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай