места

Да: Il Forno - за смелостта

1

Il Forno Cipollini е едно от заведенията в оформящата се изключително приятна еврозона от заведения в участъка на прекрасната ул. Оборище между реката и ул. Асен Златаров. Вече сме писали одобрителни отзиви за някои от тях. И сега ще го направим отново. Защото ресторантът не само изглежда добре и отвътре, и отвън. Не само из него шетат истински италианци. Ами има и сериозна доза смелост.
В страна, в която доброто телешко е по-рядко от честен политик, те предлагат прочутата Фиорентина. Който обича Италия и добрата кухня знае какво е това, а за останалите поясняваме – става дума за огромна и сочна пържола. В менюто тя е дадена с цена за сто грама, на Ботуша обичайно се сервира като кило телешко месо. Честно казано, досегашните опити в София да се прави Фиорентина бяха неуспешни. Въпреки че, между нас казано, един от нейните най-добри майстори в Милано например е български готвач. От Попово. Което означава, че всичко е въпрос на месо. Много пици и видове паста са останалите позиции в менюто, като трябва да се отбележи, че по неизвестни причини пиците не се правят от 4 до 6,30 следобед. Десертите също стават.