места

ДА! САСА в Радисън с дъх на Хепи

1

Има ли нещо общо САСА в Радисън с оригиналната Саса, която преди 9 години наесен се откри на панорамата на Хемус от японскя шеф Сасагури? Толкова малко, че не е за разправяне. 99% заведението си е с дъха на веригата – майка Хепи.   

Разположено на мястото на легендарния през 70-те, пък и през 80-те години дневен бар на хотел София – по онова време сборния пункт на младия елит, воглаве с Батето, Янчо Таков, Ваня Цветкова и Иван Иванов, с Лора Видинлиева, Владо Грашнов и Боби Дионисиев, заведението няма нищо общо и със старата слава. Но има перфектната локация срещу парламента и простор, на който се радват малко ресторанти в милионния град.

Има добро обслужване и богато меню, гъчканяк, досаден като в САСА икономична класа, както нарекохме другия обект от бранда, разположен в мол Парадайс.   Демократизацията на цените – в оригиналната САСА те бяха наистина доста високи, е неизвестен факт за преминаващите покрай ресторанта на жълтите павета, което селектира аудиторията и тя се радва на завидно спокойствие. Все още може да се седи навън, даже днес и утре прогнозата вещае 23 градуса, което може би е за последен път тази година.