места

ДА! България на жълтите павета: колко важен е персоналът

Най-подценяваният фактор за ресторантския успех у нас е персоналът. Мнозина предпочитат да сложат неуки и немарливи келнерки, само за да се размотават нагоре-надолу без цел и посока по къси поли, вместо да разчитат на професионалисти. Сигурно ви е правило впечатление, че в страните, където повечето ресторанти са добри, не е така.

Там почти 100 на 100 от сервиращите са мъже, при това никой не е казал, че горната възрастова граница е 25. В това отношение едно от малкото ни места на ниво е България на жълтите павета. Мнозина, сред които и ние, точно заради персонала се отбиваме в това ретро заведение със стил и характер.

Добрият келнер е в състояние да намали негативния ефект дори при гаф в кухнята, каквито се случват навсякъде, и да го неутрализира. След това се опитва да ви изпрати дори и с положителни емоции като поднася жест във вид на десерт, а това място е известно най-вече с тази част от своето меню. Иначе и пастата, и телешкото карпачо и толкова популярната напоследък по света и у нас доматена супа попадат в топа на листа.

1