места

НЕ! Кривото в подлеза на НДК: Внимавайте с кухнята

1

Кривото в подлеза на НДК често става притегателно място за много от посетителите на двореца заради добрата си локация. Но внимавайте, в това заведение ви дебнат неприятни гастрономически изненади. С цел да привлекат клиенти, управата е решила да направи зимно меню с готвени ястия, уж по домашна рецепта. Каква бе изненадата ни, когато си поръчахме от така наречената домашна лазаня.

Първо, при обявен грамаж от 400г. порцията беше не повече от 200г. Блатовете бяха преварени, а доматеният сос и шунката - със съмнително качество и вкус. След като ударихме на камък с домашните ястия, решихме да си поръчаме нещо класическо – пържени картофи, но там разочарованието ни беше още по-голямо. Те бяха изпържени в палмово масло, както се пържат и картофите в големите вериги за бързо хранене.

Всички знаем до какви заболявания води консумацията на продукти, изпържени в такова масло. В някои страни като Швейцария то дори е забранено за употреба в ресторантьорството. След съмнителната кухня в това заведение, към 22,00ч. музиката бе увеличена, пространството се изпълни с български рап, и малкото клиенти започнаха един по един да си тръгват.

 

Снимка: krivoto.com