места

ДА! Гранд кафе София за циганското лято

1

Няма друга градина на заведение като тази на Гранд кафе, сладкарницата на Гранд хотел София. Причината е проста – неговата градина всъщност е Градската градина – най-старият парк на столицата, датиращ много преди тя да стане столица – от 1872 г.

Заведението също си струва. Можете да се радвате на циганското лято в самата градина, а можете и на тази нейна част, подслонена под неоренесансовия покрив на своеобразната ниска тераса, в случай, че завали например. Менюто е обемно. Ние препоръчваме класиката, на която се радваме от първия ден на това заведение – тортата Шоколадов Линдт.

 Пробвали сме и други сладкиши – не сме се разочаровали. Фрешовете също са ОК, което не може да се каже за други обекти с претенции в хай клас хотели на София. И обслужването е на ниво. А, който е дошъл с деца, ще се зарадва на специално изградената от домакините площадка по всички европейски стандарти за безопасност. В съседство е Софийската градска художествена галерия – бившето столично казино, а на две крачки в другата посока е Народният театър.