места

Откъде козунак?

1

Козунакът е едно от най-хубавите български кулинарни творения. Великденският хляб се продава навсякъде и във всякакъв вид, но 19 минути традиционно насочва погледа ви към най-добрите предложения. Ако искате хайклас козунак, адресите в София са италиански. С добри НЕ ГМО продукти и ръчно са направени козунаците, опаковани като произведения на изкуството в Орсети на бул. Дондуков №19 и в Конфети на Графа под Съюза на журналистите до пл. Гарибалди. Заслужават си и тези от холандските пекарни Йован на ъгъла на ул. Алабин и ул. Христо Белчев и на ул. Ангел Кънчев до ъгъла с ул. Хан Аспарух.
Ако искате да вземете народен козунак и то в неделя – било със стафиди, било с орехи или само със захар, винаги може да се разчита на пекарната на ъгъла на ул. Кюстендил и бул. Гоце Делчев, точно до пешеходната пътека срещу Пазара Красно село.
Ако пък владеете изкуството на приготвянето на козунака, но искате да си спестите самия трудничък и изискващ търпение процес на месенето, можете да си вземете готово тесто от Салон на ъгъла на ул. Цар Асен и ул. Гургулят, където продават също локум и други неща за вмъкване в козунака на грамове.