места

ДА! Под Метлите: вкусно, забавно и устояло на бухалките на институциите

1

Поне на два пъти след отварянето си ресторант Под метлите в приятна къща с чудна градина на път от Драгалевци за Бояна стана арена на масиран едновременен удар на всички институции – бухалки, които вкупом се събраха на проверки в него вечерно време, когато е пълен с клиенти. Но той устоя.

Сигурно заради чувството за хумор, което личи по цялата подреба на екстериора, подчинен на патриотична нотка и на разположени навсякъде и декорирани по всякакъв начин метли. Национално е и менюто със сръбска добавка в скарата и мезетата. Интересни са и названията. Например супите са изброени: кудкудякаща, блееща, от коремче на гуде.

Разделите също са със забавни имена: Жарено птиче, жарено добиче, жарено вълнено, жарен жребец, жарени плувци: Г-н Лаврак, Г-жа Пъстърва и Г-ца Сьомга. Шишчетата са представени като „мушкано месо”. Обърнахме внимание също на Миризлив антрекот против уроки и Милионерски стек.

В духа на властта на бухалките сме много навити кебапчетата да бъдат наричани, както тук: ОПГ Сочни джудженца. Те са в раздела Шедьоври на д-р Йованович, което е главният готвач. В него най-забавно е платото Докторска дисертация, но има фенове и за Полегнал каймак връз плескавица. Даже хлябовете са с невероятни имена: Комплет Лепиня, Погачица, Жарено тесто с жива мая.