места

НЕ! В Кривото разчитат на стара слава

1

В ресторант-пицария Кривото до Софийския Университет сякаш времето е спряло. А преди години това бе едно от приятните столични заведения за хранене – намира се в топ центъра предлагаше проверени рецепти и добро обслужване по всяко време на деня и нощта. Само че в момента няма нищо общо със страта му слава.  Интериорът е супер занемарен, а обслужването е станало като в крайпътна бензиностанция в дълбоката провинция. Намръщени сервитьори по-скоро ще ви попитат какво правите вътре, отколкото да ви посрещнат с „Добре, дошли“.

Стигайки до храната, най-важното за всяко едно заведение, положението е още по-плачевно. Чудесната иначе салата Джинджър е доста развалена, зеленчуците са безвкусни, а зелената салата явно доста време престоява, преди да ни бъде сервирана в чиниите. Лазанята също не беше от най-пресните, но предпочетохме да я вкусим само по веднъж, за да не си лепнем някое хранително разстройство. Антипастите на скара (тиквички, синьо сирене, босилек и песто), както и палачинката с пиле също не са това, което бяха. В Кривото спешно трябва да вземат мерки за качеството на менюто си, тъй като подобно е положението и в ресторанта им в подлеза на НДК, за който неотдавна писахме в 19 минути`.