места

ДА! Гурманова тайна – нишка скара в името на месото

1

Времето още е студено и е идеално за скара. Най-новият добър адрес в София е ъгълът на бул. Стамболийски и ул. Самуил. Там се помещава Гурманова скара.

Скарата е нишка. Прави се на място от истински сръбски майстори, които и обслужват клиентите. Пилешките и свинските филета, натюр или пълнени, плескавиците са крехки и много вкусни, което трудно се постига от български готвач и при нашето месо.

Добавяме феноменалните питки, без които просто няма как да се пробва примерно една от типичните салати – тя е смес от каймак и подлютено зеле – звучи странно, но е доста приятно. Десертите са крем карамел и бисквитена торта в чаша – също прости, но вкусни като останалите неща в заведението.