места

НЕ! Jeff De Bruges, където крем-сладоледът е на цените от Кан

1
НЕ! Jeff De Bruges, където крем-сладоледът е на цените от Кан

НЕ! Jeff De Bruges, където крем-сладоледът е на цените от Кан

Jeff de Bruges беше един от първите евромагазини, а вече и вериги, за шоколад у нас. Това лято в него, както се убедихме в обекта на ул. Раковски, имат и машини за най-евтиния възможен сладолед – крем. Обче точно тук той никак не е евтин, напротив – доста скъп е. Минито е 3 лв., средният е 5, за големия – да не говорим.

Цените са като, а и малко по-високи от Кан, където големият е 1,50 -2 евро. С тази разлика, че там е световен топ курорт, заплатите на местното население са над 2000 евро, а не 500 евро, колкото е средната софийска. Другите сладоледи на Кроазет са по-скъпи, защото кремът минава за най-ниско качество.

Не искаме да си представяме колко би струвал не крем-сладолед, а нормален в Jeff...Да не говорим също, че машините правят само 2 вида – ванилия с плод и шоколад с модния за сезона леко солен карамел. Затова сладоледът на Jeff de Bruges, който си остава само с прекалените претенции, не влиза в нашата класация за най-добрите в София:

1.    Sotto Zero в Мол България – всичкият е прекрасен, особено Пино Пингуино, а крем-сладоледът е само 1,20 лв. – истински италиански йогурт.
2.    Gelateria Naturale на Шишман, където всички био-и не био, органик и не-органик видове са супер, като на нас не ни допадна съвсем само сладоледът от биволско мляко
3.    Venchi на бул. Витоша – ъгъла със Солунска, където от това лято имат не само сладолед, но и пълнен с него ананас