места

НЕ! Механа Мелник, където опушват за дни и гонят от 10 часа

Не ни се беше случвало отдавна да се приберем от заведение с толкова вмирисани на тютюн дрехи, че да се наложи 2 денонощия да стоят закачени на балкона, за да си върнат нормалността в уханието. Ако табачния парфюм ви е по сърце, значи вашето място е механа Мелник на Патриарха, която сигурно две десетилетия знаехме като ресторант Тино.

Официално се пуши само в градината, ала тя не е точно градина, понеже никак не е отворена там, където се дими - оградена е с дървени дограми със стъкла и не спазва правилото, че градината е нещо без 3 стени. Там се пуши до 10 вечерта, а след като ви подгони келнерът, ще ви прикани да си димите, но във "вътрешната градина", която си е баш част от интериора на заведението.

Час по-късно ще започнат и оттам да ви подканват да си тръгвате. Иначе обслужването е добро. Същото не може да се каже за щедростта на готвачите - салатите са доста миниатюрни, а не са евтини. От останалите неща най-много си заслужава сръбската скара, най-добре представена от мегакюфтето, наречено Сръбски геврек.

1