места

НЕ! PanTastic идва леко байгън

1

Палачинковите ресторанти са мода в София, а има и цяла молска верига PanTastic. Идеята за нея е добра, ала реализацията...В добрите палачинкови ресторанти класическият модел с течен шоколад се прави с оригиналния – Нутела. Във въпросната верига го сипват от нещо като леген. Просто палачинка с шоколад не видяхме. Тя или е с шоколад и сметана, или избрания от нас вариант – с шоколад, бисквити и банани. Понеже размерът е XL, по време на без друго бавното изпълнение,            персоналът би могъл да не слага такова огромно количество шоколад           , колкото слага. Защото става байгън, особено в комбинация с бисквитите,     стрити на прах като заготовка и с резенчетата банан. Прекалените неща рядко са хубави. По света има доста добри вериги за палачинки и не би било зле човек, който прави такъв бизнес в България да види – все едно дали в Амстердам или в Барселона и да погледне какво е тяхното предлагане – хем вкусно, хем хранително, хем елегантно, вместо да се отдава на ГМО пълнежи.