места
100% Italiano в движение
100% Italiano в движение
Истината обаче е, че във Виена кроасанът идва с турската обсада, когато местните усвояват от неуспелите да ги превземат османци тайните на изкусното пекарство, в това число на кифлите. В този ред на мисли, никой не го свързва с Италия. Където е познат като корнето – рогче, както му викаха и у нас при соца, или брьош. Та именно на въпросните кифли е посветено заведението 100% Italiano, отворило преди дни на бул. Витоша.
Освен кроасани от различен вид, ще намерите и други творения от бутер тесто като Монахини – перести раковини с пълнеж от течен шоколад. Предупреждаваме, че цените са височки, а рекордьор е единственото нетестестено, което се предлагаше, когато посетихме мястото – тирамису.
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай