места
ДА! Котто е тайната на Оборище
Районът около улица Оборище се превърна в един от първокласните гастрономически хъбове на София. И ако 33, Ателие, Павилион, Чиполини, които сме описвали отдавна и с добро, са ясни, то нещо като тайната на ресторантския квартал е Котто. Табелата е откъм улица Оборище, а самото заведение е в покрития заден двор на прекрасна стара софийска къща, недалеч от Канала. Единият от салоните е в стил на френска брасери, а другият е с интериор, решен в по-класически маниер. Ние избрахме първата, по-долната зала, заради фантастичната мозайка на пода и по-лекия дизайн. Пък и точно в нея са складирани многото бутилки вино, които заведението предлага. Селекцията е доста добра – дори на българските брандове. Менюто не е голямо, както си трябва, но е доста добре балансирано. Ресторантът се гордее с телешкото си, което става, има свежи идеи за салати, както и ъпгрейдната скара. Ние обръщаме специално внимание на десертите – те не са цял поменик, но затова пък се правят и се ядат на деня. И определено са ОК, както показа опитът ни с шоколадовата торта. Сървисът е приятен, както и музикалният фон – в нашия случай – във вечерта след взривовете в Париж и на 200 м от френското посолство – класически шансони.
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай