места

И ДА, И НЕ! ЩО Е ШЕКЕР ПАРЕ И КАК МЛЯКОТО С ОРИЗ СТАНА ПУДИНГ

1

„Това, което имахме като Новотел Европа” – най-големия по брой стаи хотел в София и страната, отдавна не е каквото беше. Напоследък мястото се нарича Рамада и също, както звучи името, носи в себе си много повече от Ориента, отколкото да има връзка със Стария континент. Хотелът е феномен, понеже е практически лишен от ресторант от класическия тип, но поне има лоби бар. Странно защо, чисто дизайнерски, този бар е разделен на 2 по нищо не приличащи си, но за сметка на това слети зони. Още по-интересното е, че в по-свежо ремонтираната от тях, обзавеждането е с по-стари столове от другата, която е по-вехта. Много по-вехт в нея обаче е мокетът, който помни няколко смени на бранда на хотела или поне така изглежда. Все едно, нека се насочим към витрината. Тя изглежда генерално като излязла поне отпреди 15, да не кажем 20 години по стайлинг на екстериора и на съдържимото. Но поне има оригинални ориенталски предложения. Като шекер паре – нещо, което можем спокойно да ви посъветваме да опитате – това е група сиропирани бисквити с бадем, вместо черешка на тортата, които се приготвят в кухнята на хотела, която си е цял цех като в добрите стари времена на професионалния туризъм при соца. Разбира се, има и други ориенталски сладкиши, а има и разни с поевропейчени имена. Например оризов пудинг. Зад това название се крие просто мляко с ориз. Доколко такъв сладкиш има място в менюто на един гранд хотел, не е наш проблем. И поздравления за турския чай, който се сервира в извити стъклени чаши, също като при комшиите.