места

ДА! Павилион: българско по европейски

1

Улица Оборище в нейната най-декоративна част е прекрасен декор за заведение в европейски стил. Нещо френско, освен името, има в Павилион и вероятно по тази причина ресторантът се радва на добра и вярна публика. По "дрехите" посрещат, по яденето изпращат "заведенията за обществено хранене". Европейската обвивка крие българско кулинарно сърце. Телешкото на бавен огън звучи евро, а е направено по домашному. Кюфтетата от агнешко с пилаф и домати, нарязани като за табуле, също са съвсем бг. Гулашът не е направен по виенски - в смисъл на манджа с едри късове телешко, а по български - като супа, нелоша при това. По повод селската салата няма какво да кажем - тя си е роден патент. Селска е и тортата, ама е френска според менюто. Салатата със сьомга е най-евро - тя поне няма нищо общо с българското. Добри думи заслужава персоналът, който е точно какъвто трябва.