места

ДА! Росна китка 2 за Пищова с „кИбапчИнца и кИфтьенца”

1

Кандидат-президентът Митьо Пищова, известен с кампанията си „кИбапчИнца и кИфтьенца за народа”, бе забелязан с друг бивш участник във ВИП Брадър да обЕдва в ресторант с прекрасното име Росна китка 2. 2, защото имало и 1, на друго централно място в София. Заведението на самообслужване рекламира от витрините си Винаги топло шкембе, или както би казал Пищова „шкИмбьенцИ”, ни посрещна без този свой култов продукт, дето Европа уж ни го беше забранила.
За да се почувстваме като кандидат-президенти разгледахме какво друго се предлага. Заварихме почти цяла витрина „кИбапчИнца и кИфтьенца” на цени от 80 стотинки до 1,20 лв. парчето. Вместо отсъстващото шкембе, в центъра на вниманието и на заведението, бе изложена курбан чорба. Наред с това има и всякакви салати и десерти. Цялостният кулинарен стил е типичен за „наш’то недавно”.
В любимия ресторант на Пишова човек може да хапне за няколко лева, а не като някои кандидат-президенти, които се прочуха със сметки за вечеря от 1700 лв., както свидетелстваха хора от персонала на софийско заведение след посещение на Цецка Цачева.