места

ДА! Ко- ко класи над KFC в света на пилетата

1
ДА! Ко- ко класи над KFC в света на пилетата

ДА! Ко- ко класи над KFC в света на пилетата

Вече сме ви представяли сладкарница със същото име, но новото заведение за пилешко Ко-ко е с друг характер. Това е нещо като български и далеч по-цивилизован отговор на KFC – верига, която напоследък си има без друго сериозни имиджови проблеми по цял свят.

Сигурно е важно да се знае, че на пл. Славейков пилетата, които се използват са били свободни, био, еко, което за тях самите, от друга страна, едва ли е важно. Предлагат се в много варианти.

Единият е цяло, половин или четвърт пиле, овкусено с микс от иберийска сол, 6 вида пипер, мащерка и свеж лимон, мариновано за 24 часа. Има бургери, нещо, наричано „запеканки”, предястия – хапки, крокети и крилца и сандвичи в чабата, които ние опитахме и останахме доволни. По-хубава, отколкото при конкуренцията е царевицата.

Пържените картофи са все такива, но печените са наистина добри. Специално внимание заслужават две неща, които намираме за особено важни, хеле пък като иде реч за фаст фууд. Едното е готиният дизайн, какъвто човек не очаква от подобен клас заведение.

Той го кара да изглежда по-хай и да оправдае цените, които също са по-височки, отколкото на конкуренцията. Другият плюс е доброто обслужване – бързо, усмихнато и ненатрапчиво, лишено от изкуствеността на традиционните вериги.

Отворената, дори с витрина към площада, кухня е още една важна червена точка за Ко-ко, като знаем какви неща се вършат в скритите помещения за готвене на конкуренцията.