места

ДА! Алтруист от любов към удоволствието

1

Това брауни на снимката не е само картинка, опитахме го най-реално в един следобед в заведението, което ни накара да го пробваме първо с името си – Алтруист. Това е едно от най-културните места за хранене в София и е истинско чудо, че всъщност се намира на броени крачки от чешмите с бликаща минерална вода пред онова, което беше Дом на киното, а сега е Сметна палата, досами Централната баня.

Алтруист има неголяма, но затова пък изпълнена с невероятно разнообразни и също така много вкусни удоволствия за небцето и душата. Последната седмица там на мода беше тортата Павлова – тряябва да знаете, че неслучайно е кръстена на балерината – целувките, които я съставят в основната й част, са сред най-малко калоричните сладкиши изобщо.

Ще намерите също предложения, ако сте вегани, ако постите, ако имате антиглутенова мания или здравословно ограничение. И ще намерите приятна обстановка с изкуство по стените, с разпределение на местата горе-долу, ако не и съвсем в еднакво количество на малките маси и на голямата в центъра на помещението. Дружески съвет е да окупирате маса преди да отидете да си поръчвате от витрината – всеки си сервира сам.

Докато се чудите какво точно да изберете, а парчетата са немалки и човек просто трябва да се спре на 1 торта, докато се консултирате с любезните момичета зад щанда коя точно да бъде, друг ви изпреварва и заема местата. Пък има разни хора, дето си седят с часове сами на маса за 4.

И изпитват някакво садистично удоволствие да демонстрират шанса си да имат нещо, което вие искате.