места

НЕ! Едното Happy в Барселона фалира, другото стои празно

1

Голяма гордост на незнайно защо пълната у нас верига Happy беше нейното заведение в сърцето на Барселона – буквално на крачки от централния площад Каталуня и от фен магазина на градския футболен клуб, през който минават десетки хиляди хора на ден. Пък и Рамбла де Каталуня, където е адресът, също е стъргало от класа. Каквото и да търгува човек там, прави милиони.

Не и Happy. Безславно бе затворено заведението от българската верига, макар с годините да се адаптира към местния вкус и да се отказа от своето безобразно бг меню.

В отговор на шока бе открито по-ново в мола, който Барселона направи от своята някогашна арена за корида. Въпреки фанстастичното си местоположение – на най-горния етаж до най-гъзарския фитнес- и спацентър в прекрасния град, както се уверихме на място, това заведение си стои чисто празно. Докато всички други в търговския комплекс са препълнени до откат.

По-прости ли са каталунците от нас, се пита в задачата, та бойкотират Happy, хем не застроява незаконно тротоари, както прави в София – нашия град?!