места

ДА! L’Etranger е най-културният ресторант в София

1
ДА! L’Etranger е най-културният ресторант в София

ДА! L’Etranger е най-културният ресторант в София

L’Etranger или Чужденецът, както се води в превод, е единственият френски ресторант в София. До вратата , вдясно, над декоративната мини камина, личи специална съвместна грамота от Министерството на външните работи в Париж и майстор готвач №1 на страната Ален Дюкас на името на тукашния шеф Оливие Рош.

В компанията на истински и доволни хапващи редом с нас французи, ние се отбихме на обяд, което съветваме и Вас да направите по празниците, ако си оставате в София. На прекрасната в тази си част ул. Симеон, която може да бъде направена да изглежда като уличките в 6-и или 3-ти район на Париж (Паради Латен или Маре) с минимални усилия,  намирате уют, усмихнато обслужване и най-важното: ХУБАВА ХРАНА.

Двустепенните ни менюта бяха: супа от коприва с доста козе сирене, сервирана в стъклена чаша, плюс филе от лаврак с аспержи и крем от шафран от една страна, и свинско с манатарки и прекрасно крем брюле от друга. Комплиментът на заведението – маслинова паста с резени черен хлюб с ядки и бяла багета, също се хареса. Когато е слънчево, има и масички навън, досущ като в Париж. Струва си.