места

ДА! Olio d’Oliva с най-добрата пица в София. И не само...

Olio d’Oliva е мястото на най-добрата пица в София, която съвсем спокойно сравняваме от личен опит с произведенията на спорещите за №1 в Неапол, в Италия, в Европа и в света Sorbilloи San Michele. Собственикът Андреа Дзаго има италианска награда за фирмената си пица Zago&Pepe и българска за най-добро тирамису в София, въпреки че нашият избор за десерт е „дзупамису“ – непотворим микс от двата най-типични кремообразни десерта на Ботуша – дзупа инглезе и тирамису. Какво прави пиците толкова добри, освен италианските продукти и любовта, с която ги приготвя пред гостите в пещ с истински огън съпругата му ли? Да започнем от меките дори след изстиване краища, естествения, а не възжълт цвят, използването на истински свежи домати, вместо ГМО - пюрета и кетчупи. Любимата ни пица стана Буфала&Крудо, смесила най-хубавото според нас сирене с най-обичаната шунка от Апенините. Обаче в менюто има интересни видове домашна паста, особено лазаня, толкова обичания от италианците боб с тяхна наденица, чудесна селекция вина и просеко. Добавяме приятната обстановка на интериора – доста семпъл и минималистичен, но допълнен от оригинални изрази, изписани по стените. Например: Любовта минава, гладът – не или Залезите са толкова романтични, защото след тях идва вечерята и други от този тип. Разбира се, чудесното обслужване също е важен плюс на безрадостния ресторантски фон в София.

1