места

НЕ! Скарабар - Заимов: Ужасяваща миризма

Петък, 13-и, наистина може да бъде фатален, ако с група приятели се озовете в заведение, където мирише ужасно. Точно това обаче се разигра пред носовете ни в Скарабар в Сфумато - парка Заимов, който бива наричан още парк Оборище.

Освен че е по-тясно от другото заведение от веригата - това на ул. Бенковски, този ресторант изненадва неприятно и с други неща. Първо, липсват закачалки за палта и се налага те да бъдат слагани в друго помещение, въпреки че точно в Скарабар не така отдавна имаше предупреждение колко се карадт връхни дрехи. Пък и мястото е съвършено недостатъчно, както и закачалките за всички, желаещи да употребят импровизирания гардероб. Така че клиентите предпочитат да си мачкат палтата.

Сервираха ни полусурова скара. Като висш пилотаж отбелязваме нещо типично и за други заведение - зехтин се доставя само при категорично и настоятелно искане. Друг висш пилотаж - келнерът никога не нацели кой какво точно си ее поръчал. Но когато настъпи обгазяване - облак от неприятна миризма, която обхвана заведението при липса на възможност за проветряване на студа, но по-лошото - и при липса на необходимата техника за абсорбиране, нещата излязоха от рамките на приличието. Пък случаят не е ресторантът да е евтин, въпреки че е учудващо на какво отгоре.

1