Ким Кардашиян се натиска с Ема...

Ким Кардашиян и Ема Робъртс се целунаха по време на...

Арман Царукян отговори колко струва...

Арман Царукян е на върха на славата, след като победи...

Бербатов с гол и купа на Уембли

отпечатай новината

25.02.2008 11:13 | Видян 3971 пъти

Бербатов с гол и купа на Уембли

Капитанът на националния ни отбор Димитър Бербатов влезе в историята на родния футбол, писа 24 часа. Той стана първия, спечелил купа в Атглия, най-престижното първенство в света.  Тотнъм надви Челси с 2:1 след продължение и триумфира за купата на лигата.

Бербо вкара дузпа за 1:1 и стана третият българин с попадение на най-легендарния стадион след Димитър Миланов и Георги Аспарухов. Митко спаси своите в 69-ата минута, когато вкара дузпата, осъдена за игра с ръка на Уейн Бридж. 

По ирония на съдбата трофеят бе първи за Димитър Бербатов и Тотнъм от 1999 година насам. Тогава Митко взе купата на България с ЦСКА, а шпорите взеха купата на лигата след победа над Лестър.

Благодаря на всички, които ми помогнаха в този момент. Нашата публика беше фантастична. Заради тях и победихме, заяви Бербатов, който е и първият българин, изкачил се до кралската ложа на Уембли след Христо Стоичков, спечелил КЕШ с Барселона. Неговата фланелка излетя при феновете веднага след края на срещата.

Митко бе последният играч от отбора, който вдигна трофея. Той бе точно преди треньора Хуанде Рамос. След това свали купата до терена, за да направи почетната обиколка с тима. Той излъчваше огромна радост и вероятно още в най-близките дни ще преподпише с шпротите. Точно преди мача Освалдо Ардилес обяви, че Бербатов трябва да бъде запазен и около него да се изгради изцяло нов отбор. Българинът е уникален, твърди световният шампион.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !