Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Grand Hotel Millennium Sofia

отпечатай новината

19.03.2020 15:57 | Видян 16877 пъти | Гласували 3

Grand Hotel Millennium Sofia

с 5 дка за конференции и 3,2 дка спазона след 20 години чакане

Grand Hotel Millennium Sofia е най-големият независим проект в българската индустрия на гостоприемството и със сигурност е най-продължително правеният. Парцелът бе взет още в началото на управлението на кмета Софиянски в края на 90-те години и на самия ръб на миналото хилядолетие. Та в чест на новото, на самия старт на което трябваше да е завършен за чудо и приказ, проектът беше наречен именно Милениум. По различни причини и спорове, кризи и съвземания, спадове и бумове, той се разви полека – лека, докато в момента е пред откриване.

Официално, на сайта на Grand Hotel Millennium Sofia като откриване е обозначена „ранната 2020 г.“, или по-добре казано на български език – началото на 2020 г., което очевидно означава нейната първа половина.
Сградата е втората по височина в целия милионен град и със своите 30 етажа според сайта й и 32 според глобалната мрежа, или 112 метра, е изпреварвана само от Капитал форт, който обаче не е на престижната локация до НДК, която заема Grand Hotel Millennium Sofia, а е разположен в края на Цариградско шосе.

Любопитно е, че на трета позиция в същата класация е вече анонсираният от Гранд хотели друг супер амбициозен проект в индустрията на гостоприемството, който ще отвори до края на годината. Става въпрос за обновения хотел Родина.
Бъдещият 5-звезден Grand Hotel Millennium Sofia ще има приблизително същия брой стаи като 35-годишния си съперник по ръст. Домакините, на чиято сметка най-успешен проект е Гранд хотел София, заявяват 400, което значи 800 легла. Това е повече от амбициозна задача за напълване, особено в София, където няма развит конгресен туризъм, а има и други хотели от подобен мащаб – Маринела с 442 легла и Рамада с неговите смайващи за пазара в града 598 стаи и над 1000 легла (1087).

Задачата на Grand Hotel Millennium Sofia е още по-амбициозна и поради други грандиозни измерения. Той открито влиза в битка с Маринела на 2 територии: 14 екипирани конферентни зали с обща площ 5 декара е едната от заявките. Това са 3 пълни етажа от импозантното здание.

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !