Ад от първия ден: принцеса Даяна за...

Журналистът Макс Хейстингс реши да сподели за откровен...

Елтън Джон се сдоби със своя кукла Барби

Куклите Барби вече си имат своя Рокетмен. Съвсем наскоро...

Grand Hotel Millennium Sofia

отпечатай новината

19.03.2020 15:57 | Видян 4833 пъти | Гласували 1

Grand Hotel Millennium Sofia

с 5 дка за конференции и 3,2 дка спазона след 20 години чакане

Grand Hotel Millennium Sofia е най-големият независим проект в българската индустрия на гостоприемството и със сигурност е най-продължително правеният. Парцелът бе взет още в началото на управлението на кмета Софиянски в края на 90-те години и на самия ръб на миналото хилядолетие. Та в чест на новото, на самия старт на което трябваше да е завършен за чудо и приказ, проектът беше наречен именно Милениум. По различни причини и спорове, кризи и съвземания, спадове и бумове, той се разви полека – лека, докато в момента е пред откриване.

Официално, на сайта на Grand Hotel Millennium Sofia като откриване е обозначена „ранната 2020 г.“, или по-добре казано на български език – началото на 2020 г., което очевидно означава нейната първа половина.
Сградата е втората по височина в целия милионен град и със своите 30 етажа според сайта й и 32 според глобалната мрежа, или 112 метра, е изпреварвана само от Капитал форт, който обаче не е на престижната локация до НДК, която заема Grand Hotel Millennium Sofia, а е разположен в края на Цариградско шосе.

Любопитно е, че на трета позиция в същата класация е вече анонсираният от Гранд хотели друг супер амбициозен проект в индустрията на гостоприемството, който ще отвори до края на годината. Става въпрос за обновения хотел Родина.
Бъдещият 5-звезден Grand Hotel Millennium Sofia ще има приблизително същия брой стаи като 35-годишния си съперник по ръст. Домакините, на чиято сметка най-успешен проект е Гранд хотел София, заявяват 400, което значи 800 легла. Това е повече от амбициозна задача за напълване, особено в София, където няма развит конгресен туризъм, а има и други хотели от подобен мащаб – Маринела с 442 легла и Рамада с неговите смайващи за пазара в града 598 стаи и над 1000 легла (1087).

Задачата на Grand Hotel Millennium Sofia е още по-амбициозна и поради други грандиозни измерения. Той открито влиза в битка с Маринела на 2 територии: 14 екипирани конферентни зали с обща площ 5 декара е едната от заявките. Това са 3 пълни етажа от импозантното здание.

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !